ডেথ নোটের পর্বসমূহের তালিকা

উইকিপিডিয়া, মুক্ত বিশ্বকোষ থেকে

৩৭ পর্বে ডেথ নোট এনিমেটি সমাপ্ত হয়েছে। নিপ্পন টেলিভিশনে এটি দেখানো হতো। এর শেষ পর্বটি প্রচারিত হয় ২০০৭ সালের ২৬ জুন তারিখে। শেষ পর্বে কিরার সাথে তার জাপান পুলিশ ও অন্যান্য গোয়েন্দা বিভাগের সুদীর্ঘ যুদ্ধের পরিসমাপ্তি ঘটেছে। এখানে ১ থেকে ৩৭ পর্বের প্রচারের তারিখ, নাম এবং কাহিনীসংক্ষেপ উল্লেখিত হল:

পর্বসমূহ[সম্পাদনা]

# শিরোনাম মূল সম্প্রচার শুরুর তারিখ
০১ "Rebirth (পুনর্জন্ম)"
"Shinsei" (新生)
অক্টোবর ৩, ২০০৬
হাই স্কুলের মেধাবী ছাত্র ইয়াগামি লাইতো একটি রহস্যময় নোটবই খুঁজে পায় যার নাম লেখা থাকে "ডেথ নোট"। এর মধ্যে লেখা নিয়মাবলী পড়ে সে এর ভয়ংকর শক্তির পরিচয় পায়। 
02 "Confrontation"
"Taiketsu" (対決)
অক্টোবর ১০, ২০০৬
রহস্যময় গোয়েন্দা "লাইতোর" হত্যাকান্ড সম্পর্কে তদন্ত শুরু করে এবং তাকে চিহ্নিত করার জন্য ফাঁদ পাতে। 
03 "Transaction"
"Torihiki" (取引)
অক্টোবর ১৭, ২০০৬
ঘটনাক্রমে রিউক লাইতোকে জানায় যে একজন তাকে কয়েকদিন ধরে অনুসরণ করছে। এই পর্বেই রিউক লাইতোকে শিনিগামি চোখ পাবার শর্ত জানায়। 
04 "Pursuit"
"Tsuiseki" (追跡)
অক্টোবর ২৪, ২০০৬
ডেথ নোটের বিভিন্ন ক্ষমতা পরিক্ষা নিরিক্ষা করার পর লাইতো তার অনুসরণকারীকে ধরার চেষ্টা শুরু করে। 
05 "Bargaining"
"Kakehiki" (駆引)
অক্টোবর ৩১, ২০০৬
লাইতো তদন্তকারী সকল এফবিআই এজেন্টদের হত্যা করার জন্য রে পেন্ডারকে ব্যবহার করে। 
06 "Open Seam"
"Hokorobi" (綻び)
নভেম্বর ৭, ২০০৬
অবশিষ্ট তদন্তকারীরা এল এর সাথে একদল হয়ে কাজ শুরু করে। লাইতো তার আগের সকল কর্মকান্ড পূণর্বিবেচনা করে দেখা শুরু করে। কোন কারণে সে সন্দেহভাজন হতে পারে কিনা তা খতিয়ে দেখে। 
07 "Clouded Sky"
"Donten" (曇天)
নভেম্বর ১৪, ২০০৬
লাইতো তার সম্পর্কে সঠিক ধারণা পোষণকারী একজনকে হত্যা করে। 
08 "Gaze"
"Mesen" (目線)
নভেম্বর ২১, ২০০৬
লাইতো করে তার রুমে স্থাপিত এল কর্তৃক ভিডিওক্যামেরার সন্ধান পায়। সে এল এর সন্দেহ মুক্ত হবার চেষ্টা শুরু করে। 
09 "Contact"
"Sesshoku" (接触)
নভেম্বর ২৮, ২০০৬
To investigate Light further, L reveals himself to him. 
10 "Suspicion"
"Giwaku" (疑惑)
ডিসেম্বর ৫, ২০০৬
L begins to profile Light through a game of tennis, and they discuss the Kira case. 
11 "Break-in"
"Totsunyū" (突入)
ডিসেম্বর ১২, ২০০৬
Turmoil erupts when a second Kira holds a Japanese TV Station hostage, to televise a message to the world. 
12 "Love"
"Koigokoro" (恋心)
ডিসেম্বর ২৬, ২০০৬
L invites Light to the investigation team to help determine the identity of the Second Kira. 
13 "Confession"
"Kokuhaku" (告白)
জানুয়ারি ৯, ২০০৭
Misa discovers Light's identity as Kira and pays a visit to him. 
14 "Friend"
"Tomodachi" (友達)
জানুয়ারি ১৬, ২০০৭
Light devises a plan to eliminate L using Misa and Rem. 
15 "Gamble"
"Kake" (賭け)
জানুয়ারি ২৩, ২০০৭
L arrests Misa after obtaining evidence against her, and she makes a significant sacrifice in order to protect Light. 
16 "Decision"
"Ketsudan" (決断)
জানুয়ারি ৩০, ২০০৭
Light makes a plan involving renouncing ownership of both Death Notes and turns himself in to L for surveillance. 
17 "Execution"
"Shikkō" (執行)
ফেব্রুয়ারি ৬, ২০০৭
Fifty days have passed and neither Light nor Misa have confessed, so L and Soichiro take a drastic measure. 
18 "Comrade"
"Nakama" (仲間)
ফেব্রুয়ারি ১৩, ২০০৭
After settling their differences, Light and L start to investigate the Yotsuba Group together. L also hires new members to the team. 
19 "Matsuda"
"Matsuda" (松田)
ফেব্রুয়ারি ২০, ২০০৭
Matsuda ends up in trouble while investigating the Yotsuba Headquarters by himself and his comrades elaborate a plan to rescue him. 
20 "Makeshift"
"Kosoku" (姑息)
ফেব্রুয়ারি ২৭, ২০০৭
The investigation team start its plan to expose the Kira among the Yotsuba chairmen. 
21 "Activity"
"Katsuyaku" (活躍)
মার্চ ৬, ২০০৭
While doing her part of the plan, Misa comes into contact with Rem who tells her about everything that happened when she was the second Kira. 
22 "Guidance"
"Yūdō" (誘導)
মার্চ ১৩, ২০০৭
After discovering the identity of Yotsuba's Kira, L's group starts to corner him. 
23 "Mania"
"Kyōsō" (狂騒)
মার্চ ২০, ২০০৭
Knowing he was exposed, Higuchi struggles to avoid being arrested by using any means at his hand. 
24 "Revival"
"Fukkatsu" (復活)
মার্চ ২৭, ২০০৭
With the Death Note back in his hands, Light recovers his lost memories and moves on with his master plan. 
25 "Silence"
"Chinmoku" (沈黙)
এপ্রিল ৩, ২০০৭
Light manipulates Rem into dealing a devastating blow to his opposition. 
26 "Reincarnation"
"Saisei" (再生)
এপ্রিল ১০, ২০০৭
Light begins judging criminals once again to create the world he envisions. 
27 "Abduction"
"Yūkai" (誘拐)
এপ্রিল ১৭, ২০০৭
Five years later, two new enemies appear in Light's way. 
28 "Impatience"
"Shōsō" (焦燥)
এপ্রিল ২৪, ২০০৭
Near contacts Light and both agree to cooperate in order to rescue Sayu. 
29 "Father"
"Chichioya" (父親)
মে ১, ২০০৭
Mortified over allowing the Death Note to fall into Mello's hands in order to save his daughter, Soichiro puts himself into harm's way in order to get it back. 
30 "Justice"
"Seigi" (正義)
মে ৮, ২০০৭
After getting an important piece of information from Mello, Near starts suspecting Light. Light however, after finally subduing the U.S. government, sets up a trap for him. 
31 "Transfer"
"Ijō" (移譲)
মে ১৫, ২০০৭
Knowing he is being investigated by Near, Light orders Misa to execute a backup plan. 
32 "Selection"
"Sentaku" (選択)
মে ২২, ২০০৭
After Mikami chooses a new spokesperson to replace Demegawa, Light finds a way to contact him. 
33 "Ridicule"
"Chōshō" (嘲笑)
মে ২৯, ২০০৭
Near arrives in Japan and his group starts to investigate Mikami. 
34 "Vigilance"
"Koshi" (虎視)
জুন ৫, ২০০৭
 
35 "Murderous Intent"
"Satsui" (殺意)
জুন ১২, ২০০৭
 
36 "1.28"
"1.28" (1.28)
জুন ১৯, ২০০৭
 
37 "New World"
"Shinsekai" (新世界)
জুন ২৬, ২০০৭
 

তথ্যসূত্র[সম্পাদনা]